Home » D:News » Mesajul de pe tricou pentru care un bărbat din Hong Kong a primit 14 luni de închisoare

Mesajul de pe tricou pentru care un bărbat din Hong Kong a primit 14 luni de închisoare

Mesajul de pe tricou pentru care un bărbat din Hong Kong a primit 14 luni de închisoare
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 22.09.2024

Un bărbat din Hong Kong a fost condamnat la închisoare pentru că a purtat un tricou inscripționat cu un mesaj care îndeamnă la răzvrătire. El a primit o condamnare de 14 luni de închisoare. Pedeapsa este prima aplicată în temeiul unei noi legi privind securitatea națională.

Un bărbat din Hong Kong a fost condamnat la 14 luni de închisoare după ce a pledat vinovat la acuzația de răzvrătire pentru că a purtat un tricou inscripționat cu un slogan care îndeamnă la protest, potrivit BBC.

Chu Kai-pong, în vârstă de 27 de ani, a fost arestat într-o stație de metrou în iunie. El purta un tricou cu sintagma „Eliberează Hong Kong, revoluția vremurilor noastre” și o mască pe care scria „FDNOL”, inițiale pentru un alt slogan, „Cinci cereri, nici una mai puțin”.

Ambele sloganuri, folosite în timpul protestelor din Hong Kong din 2019

Ambele sloganuri au fost folosite în timpul protestelor uriașe din Hong Kong din anul 2019. Este vorba despre demonstrațiile antiguvernamentale care au ținut luni de zile și care au militat, printre altele, pentru respectarea dreptului la liberă exprimare.

Pedeapsa privind închisoarea este prima pronunțată de instanța orașului în temeiul unei noi legi locale care a fost adoptată în martie. Actul normativ, numit și articolul 23, extinde legea securității naționale impusă de Beijing în 2020. Unele organizații au spus că legea ar putea eroda și mai mult libertățile civile în oraș, în timp ce autoritățile din Beijing și Hong Kong au apărat-o, spunând că este necesară pentru stabilitate.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase